Oryantal Dans

Oryantal Dans

Oryantal dansı hem hobi olarak hem profesyonel olarak hem de zayıflama amacıyla tercih etmeniz mümkün. Özellikle kadınların en büyük vücut şikayetleri arasında yer alan bel ve basen bölgesindeki fazlalıklar, dansın kıvrak figürleriyle ortadan kalkmaktadır. Vücut hatlarınızı fit bir görünüm ile buluşturan oryantal ile özel yarışmalara katılabileceğiniz gibi, dans etmenin sağladığı enerjiyle yaşamanıza yeni bir başlangıç sunabilirsiniz. Profesyonel eğitmenlerimizle yoğun el figürlerine, kolların nasıl durması gerektiğine, vücudu ön plana çıkaran kalça titretme hareketine, belirli bir koreografi ile oryantal yapabilme tekniklerine kadar dansın tüm süreçlerini öğrenebilecek vücut hatlarınıza bu dansa özgü bir anlam kazandırabileceksiniz.

Oryantal Dans Nedir?

“Göbek dansı” olarak da bilinen oryantal dünyanın en eski danslarından biridir. Orijini, antik dönemin doğurganlık, bereket kültünde yatar. Birçok farklı dans türünün kombinasyonu olarak göründüğü için Kuzey Afrika, Asya ve Orta Doğu gibi farklı kökenlere sahiptir. Oryantal, 10. yüzyılda Romanlar tarafından Hindistan’a taşınmış, sonrasında Mısır’da geliştirilmiştir. 16. yüzyılda ise Osmanlı Mısır’ı ele geçirince Türk kültürüne etki etmiştir. Napolyon askerlerinin Kuzey Afrika’daki seferlerinden sonra da Avrupa’ya yayılarak pek çok hayran toplamıştır. Göbek ve kalça hareketlerine dayanan ve Göbek dansı” olarak da nitelendirilen oryantal, Avrupa’da “belly dance” olarak adlandırılır. Kadınlara dansöz erkeklere ise dansör ya da zenne denir. Müzikleri genellikle hareketli ve doğunun kendine has enstrümanları ile çalınır. Süslü kıyafetleri, takıları ve diğer kültürel öğeleri ile dikkat çeken bu dans özellikle kadınlar tarafından yapılmaktadır.

Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

Oryantal, kişinin yeteneğine ve kıvraklığına göre değişecek bir zaman diliminde öğreniliyor. 2 – 3 aylık bir süreçte temel hareketleri ve teknikleri öğrenilen oryantalde başarılı olmak pratik yapıp yapmamaya göre değişiyor. Özellikle kadınlar erkeklerden daha kıvrak oldukları için oryantali daha rahat öğreniyorlar. Ancak Sharghi, Saiidi, Shaabi gibi dallarda farklı hareketler uygulandığı için klasik Türk tarzında ilerlemek daha basit. Erkekler de aynı şekilde bol bol pratik yaparak bu dansta ilerleyebilirler.

Haftalık Ders Programı

Detaylı Ders Programlarımız için Çağrı Merkezimizden Bilgi Alınız : +90 (212) 571 2232

Ders Ücreti

Ders Ücretlerimiz için Lütfen Çağrı Merkezimizden Bilgi Alınız : +90 (212) 571 2232

  • Paylaş

abdabakirkoy